Septembarska Visa kampanja je završena. Detaljnije ovdje

Korpa

Vaša korpa je prazna.

Pogledajte našu široku ponudu proizvoda i pronađite nešto što vam se sviđa!

Rastuća popularnost prirodne kozmetike

16.11.2021.

Prirodna kozmetika je u nekoliko posljednjih godina doživjela istinsku ekspanziju širom svijeta. Zahvaljujući povećanoj dostupnosti informacija putem Interneta, potrošači su postali edukovaniji i dosta izbirljiviji kada su u pitanju kozmetički proizvodi i prepoznali su prednosti prirodne kozmetike. Takav trend je motivisao i velike svjetske brendove da se okrenu prirodnim formulacijama, a dosta malih niche brendova je također prepoznalo potencijal ovog tržišta. Zašto je prirodna kozmetika postala toliko popularna? Jedna od glavnih prednosti je odsustvo potencijalno štetnih sastojaka i činjenica da ovi proizvodi uglavnom nisu škodljvi okolišu i ne testiraju se na životinjama. Vrlo često, prirodni proizvodi ne sadrže vodu, tako da ne zahtjevaju konzervanse. Obzirom da voda zauzima prosječno 60-70% kreme ili losiona, pakovanje, skladištenje i transport ovakvih proizvoda su jednostavniji. Bitnu ulogu igra i to što umjesto mineralnih ulja i vještačkih emolijensa u prirodnim formulacijama se nalaze organski maslaci i ulja, koji su po sastavu slični lipidima kože i koji su bogati komponentama poput: triglicerida, flavonida, fitosterola i tokoferola koji koži pružaju dodatnu njegu, a koji se ne nalaze u sintetičkim emolijensima.

Drago nam je vidjeti taj rast i na domaćem tržištu, i ponosni smo što na OREI okupljamo sve više sjajnih i kvalitetnih brendova koji nude proizvode širokog asortimana. Danas ćemo detaljnije da predstaviti brend DiNatura u koji smo i sami veliki zaljubljenici.

DiNatura je jedan od domaćih brendova prirodne kozmetike koji je osnovan u Sarajevu 2019. godine. Naziv je nastao od „di natura“ na talijanskom, što znači od prirode. Njegova osnivačica Dina Grebo-Mustafić, iako ekonomista po struci sa završenim MBA studijama, već nekoliko godina istražuje formulisanje prirodne kozmetike. Prije nekoliko godina odličila hobi pretvoriti u biznis. Trenutno pohađa diploma program za napredne formulacije u prirodnoj kozmetici u Formula Botanica školi, koja je vodeća škola za organske formulacije u svijetu, a bazirana je u Velikoj Britaniji. Za DiNaturu kaže da ima priliku da spoji dvije različite branše i primjeni teoretsko znanje u praksi. Svi proizvodi iz DiNatura asortimana su ručno rađeni i pakovani, a pažnja se pridaje i najsitnijim detaljima. Proizvodi dolaze u kvalitetnim i elegantnim pakovanjima, dok su sirovine za proizvodnju porijeklom iz EU. Ono što ovaj brend prirodne kozmetike posebno izdvaja je kvalitet proizvoda, prepoznatljivi minimalistički dizajn i njihova elegantna pakovanja. U ponudi imaju raznovrsne proizvode za njegu lica, tijela i kose, kako za žene, tako i za muškarce, kao i svijeće od pčelinjeg voska.

Nova kolekcija na bazi bademovog ulja

Posljednji novitet iz njihove radionice je kolekcija proizvoda za lice Badem, koja je bazirana na bademovom ulju. Bademovo ulje hipoalergeno i blago, te je pogodno za sve tipove kože, pa čak i dječiju. Ima laganu teksturu, nije komedogeno i relativno koža ga relativno brzo upija. Ovo ulje ujedno omekšava i hidratizira kožu, a pored toga podstiče proizvodnju kolagena i općenito doprinosi mladalačkom izgledu kože i radi na očuvanju njene mekoće.

DiNatura Almond Face Care Set

Badem kolekcija za sada sadrži tri proizvoda: već svima dobro poznato bademovo mlijeko za skidanje šminke, kao i dva potpuno nova proizvoda: kremu za lice namijenjenu normalnoj koži i kremasti piling za lice. Sva tri proizvoda imaju karakterističnu nježnu aromu badema i vanilije i bazirana su na ovom istinskom daru prirode. Krema za lice je obogaćena shea maslacem, dok piling za lice sadrži fino mljevene sjemenke maslina, koje nježno čiste lice.

Sve DiNatura proizvode možete pronaći na njihovoj OREA trgovini.